Штампано издање деветог броја стрип магазина " Шлиц "

У октобру месецу излази штампано издање деветог броја стрип магазина 'Шлиц' у коме ће се наћи најуспешнији радови настали током креативних радионица  2010. године у Шуматовачкој, поред најбољих радова пристиглих на конкурс који је крајем 2010. расписала Шлиц стрип секција. 
У новом броју можете пронаћи радове: Антуна Бакарића (КГ),Бојана Астериана (КВ), Маше Стојановић (БГ), Драгане Купрешанин (БГ), Николе ЂурићаМаје Мајолинице (БГ),Ђорђа Илића (БГ), Јелисавете Нинџе (БГ), Горана Каменова иВасе Прелевића (НИ), Зигомара (БГ), Александра Опачића(БГ), Срђана Вукадиновића Срге (КВ), Дејана Ковачевића (СМ) и Тамаре Антонијавић (ПА). Такође, ту је и интервју са Бојаном  Милојевићем Астерианом, представником млађе генерације аутора алтернативног стрипа, бендовима 'Тићу' и 'Метак зазликовца' који су наступали на деветом Шлицовом традиционалном предновогодишњем концерту 2010. године.
На овај начин отварамо простор младим људима који долазе из Србије и региона да кроз заједнички креативни рад дефинишу своје потребе и проблеме на које наилазе у њиховом остваривању. Шлиц стрип радионица је конципирана као отворена, јавна и интерактивна радионица чији је циљ промовисање алтернативног и експерименталног стрипа, као и  афирмисање младих стрип аутора/ки који се истим баве. Шлиц стрип секцију чине аутори и ауторке који се баве алтернативним стрипом од 2000. године.

 

http://shlitzcomics.blogspot.com/
shlitz.comics@gmail.com